-->

Komikler Burada

En Komik ve En Eğlenceli Fıkralar, En komik Videolar, En komik Resimler, En Güzel Hazır Mesajlar.

2 Eylül 2012 Pazar

Müdür ve Bilgisayar

Bir şirkette genel müdür olarak çalışan bir adam, eksiksiz bir sağlık kontrolünden geçmek üzere doktora gider. Doktor:
- "Hastaneye yeni bir bilgisayar sistemi aldık. Bu sistem sayesinde küçük bir idrar tahlili ile full check up yapabiliyoruz" der. Genel Müdür:
- "Harika, başlayalım öyleyse." der. Doktor, adama bir cam kavanoz vererek idrar için tuvalete gönderir. Bizim adam bir süre sonra, kavanozu dolu olarak geri getirir. Doktor, kavanozdaki numuneyi bilgisayara bağlı küçük bir konteynere döker. Bilgisayar ilginç sesler çıkartarak çalışır ve bir süre sonra yazıcısından uzunca bir döküm alınır. Doktor yazıcıdan gelen çıkışları uzun süre incelemeye koyulur. Adam dayanamayıp sorar:
- "Ne oldu doktor, bir terslik mi var?" Doktor:
- "Bilgisayarın verdiği sonuçlara göre bir terslik yok, ama tenisten mütevellit sağ bileğinizde bir kavis oluşmuş." Genel Müdür:
- "Yapmayın doktor. Ben meşgul bir adamım. Ne tenis, ne de golf oynarım. Bütün bunları yapacak vaktim yok. Nasıl olur da sağ bileğimde tenis oynamaktan bir kavis oluşur?" Bunun üzerine doktor:
- "Bilgisayar şimdiye kadar hiç yanılmadı, asla hata yapmaz. Ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız, bu steril kavanozu yanınıza alıp eve götürün. Sabah kalkar kalkmaz da lütfen test için gerekli idrarı yapın. Sonra, doğruca buraya gelin, sizden ekstra bir ücret almadan testi yineleyelim." Genel Müdür:
- "Tamam" der ve arabasına atlayıp evin yolunu tutar. Bilgisayarın koyduğu teşhis canını sıktığı için, bilgisayara hiddetlenir. Bütün dünyayı bu aptal makinelerin ele geçireceğini düşünür ve hiddeti daha da artar. Eve vardığında, bilgisayarın aklını başına getirmeye karar vermiştir. Arabadan iner inmez, kavanoza biraz idrar yapar ve sonra da, arabasının kaputunu açıp karterden bir kaç damla motor yağı alıp kavanozun içine damlatır. Eve girince de olup biteni karısıyla kızına anlatır. Onlardan da kavanoza bir miktar idrar yapmalarını ister. Onlar da bizimkinin isteğini yerine getirirler. Ertesi sabah, bizim genel müdür uyanır uyanmaz eline bir playboy alıp bilgisayar için tasarladığı son hinliği yapmak üzere, kavanozuyla birlikte tuvalete girer. 15 dakika sonra tuvaletten çıktığında yüzünde mutlu bir gülümseme vardır. Doğruca hastanenin yolunu tutar. Doktor, kendisini selamlayıp:
- "Nasılsınız?"der. Yüzünde hin bir gülümseme ile Genel Müdür:
- "İyiyim doktor, iyiyim." der. Doktor, bir yandan kavanozdaki numuneyi bilgisayarın konteynerine dökerken; bir yandan da:
- "Formunuzda gözüküyorsunuz bu sabah" der. Az sonra bilgisayar yeniden tuhaf sesler çıkarmaya başlar. Birkaç dakika sonra da uzunca bir kağıt çıktısı gelir yazıcıdan. Doktor, bilgisayardan gelen belgeyi titizlikle incelerken, Genel Müdür sinsi sinsi gülümseyerek:
- "Bakalım senin bilgisayar bugün ne diyor doktor?" der. Doktor:
- "Hımm. Bilgisayarımıza göre, arabanızın yağ değişim zamanı gelmiş, kızınız hamile, karınız da bel soğukluğuna tutulmuş. Ayrıca, tuvaletlere girerken yanınıza böyle ha bire Playboy almaya devam ederseniz, bileğinizdeki kavis daha da kötüye gidecek."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder