-->

Komikler Burada

En Komik ve En Eğlenceli Fıkralar, En komik Videolar, En komik Resimler, En Güzel Hazır Mesajlar.

30 Eylül 2016 Cuma

Temel'in Mektubu

Temel'in Almanya'daki oğlu Temel'e şöyle bir mektup yazar:
- "Babacığım sizleri çok özledim. Bana bolca para yollarsın sevinirim."
Temel de bu mektuba karşılık yazar:
- "Uy sevgili uşağum, Allah'ın selami tabiidur. Mektubumu çok yavaş yazayrum, çünkim bilirum ki, okuman zayuftur, çabuk okuyamazsun. Benden sana sual edersen, Allahuma pin şükür iyiyum, yeni pir iş buldum.
Emrimde 1500'e yakın adam var, hepsi de sessuz sedasuz, kendi hallerinde. Ne iş pulduğumu soraysan söyleyeceğum patlama, mezarluk pekçisi oldum. Geçtiğimiz hafta puraya iki defa yağmur yağdu. Piri pazartesinden perşembeye öbüri de perşembeden pazara. Bacın Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midir kiz midir pelli değil, haçan o yüzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin söyleyemeyrum. Saga kötü bir havadisim var. Emicen İdris havasuzluktan boguldi öldi. Pilirsin rahmetlinin 9 tane uşağu vardi, daha fazla usak olmasin diye bir ilac bulmus, prezervatif midur, nedur, bakmışki üstunde, sikica kafana gecur, diye yazulu, oyle etmis, havasizliktan getmis. Kotu havadisler piter mu? Pahriyede askerlik yapan 10 uşağu da kaybettuk. Pindikleri denizaltu pozulmus, motoru turmuş, inmiş aşağu, denizaltuyu itekleyup, motorunu çalıştırmak istemuşlar. Temel emicen de tükkaç açtu, o da 30'a alduğuni 25'e verir, sürümden kazanıyormuşşöyle dedu. Bizim köye findukçularun Temel'i muhtar seçtuk, akullu uşak da. Geçen gün hepimizu zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel hem akillidur, hem de dürüsttür. Geçenlerde bir taksinin şoförü köye varmış, muhtarı arıyor, meğer yolda bir tavuk ezmiş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmiş, ha bu pizden değuldur pizum köyde yassu tavuk yoktir demiş. Senin küçüğün Ergin çok akullu uşak çıktı. Geçen gün tepeye varmış, elinde bir ip sallayıp duriy. Anan uy usağum ne edeysun orada, demiş. O da hava durumuna bakayrum demiş. Çektum oni akşam karşuma, anlat bakayum şu hava durumu işinu dedum. Anlattu, meğer ip sallanınca havanın rüzgarli olduğuni; ip islanunca da yağmur yağduğuni anlaymiş. Çok akillu uşak vesselam. Sen o yaşta böyle akillu değildun. Senin gönderdiğun resmi alduk, pir yaninda bir Alman herif pir yaninda pir Alman karisi var, ortada da sen. İyi ki resmin arkasına ortadaki penum diye yazmişsun yoksam tanımayacaktuk. Yaa işte şöyle uşağum. Memleçetten sağa pol pol havadis. Yeni havadis olursa yine yazarum. Baki hüdaya emanet ol. Baban.
NOT: Mektupa para koyacaktim ama gec akluma geldi, salak anan Fadime mektubu kapatmiş. Parayı koyamadım. Suçu benden değil anandan bil."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder